Woudenberg Sportief | Sportmarkt | Obstacle-run | Sportverkiezingen

Zaterdag 28 mei zal voor de eerste keer het evenement Woudenberg Sportief plaatsvinden in en rond Sport- en cultureelcentrum De Camp met een sportmarkt, sportverkiezing, sportquiz en de derde helft.

In die derde helft is het idee ontstaan. Hans Koster, Lammert Wilbrink en Rob Willaarts, drie vaders van dochters uit het Volleybalteam A1, sloten de wedstrijd van hun dochters af in het sportcafé. Samen met beheerder Jolanda van Baaren raakten ze enthousiast om een evenement te organiseren in en rondom De Camp. Koster: “Het is goed dat er wat te beleven valt in het dorp op sportgebied. Met dit evenement willen wij jong en oud kennis laten maken met diverse sporten.” Vaak komen goede ideeën niet verder dan de derde helft, maar deze ondernemende Woudenbergers hebben de schouders er onder gezet. Ook Arno van Dijk van Valleiradio werd er vanaf de start bij betrokken. Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur is er een sportmarkt, waar de Woudenbergse sportverenigingen sportclinics organiseren. Van Baaren: “Woudenberg is een heel sportief dorp. Er zijn zo’n 30 a 35 verenigingen van een hardloop- tot damclub. Wij gaan ze allemaal persoonlijk benaderen. Voordeel van deze locatie is dat we met slecht weer helemaal naar binnen kunnen.”Willaarts voegt toe dat verenigingen ieder afzonderlijk in mei druk zijn om nieuwe leden te werven. “Met de sportmarkt slaan we de handen in één en laten op één podium zien wat Woudenberg op sportgebied te bieden heeft”, aldus Willaarts.

Van 18.00 tot 19.30 uur is de Verkiezing van sportploeg, sportvrouw, sportman en sporttalent van het jaar. Tijdens dit onderdeel is er ook tijd voor een barbecue en een drankje. Koster: “Wij hebben binnen Woudenberg veel sporttalent, sommigen acteren op landelijk niveau of zelfs buiten onze grenzen. Anderen halen goede prestaties op regionaal of lokaal niveau. Al die sporters willen wij onder de aandacht brengen door het organiseren van de verkiezingen”. Tot 31 maart kunnen mensen worden aangemeld. Vervolgens worden op 1 april per categorie drie genomineerden bekend gemaakt en kan er vanaf 4 april tot 15 mei door de Woudenbergse inwoners gestemd worden. Naast de publieksstemmen is er ook een vakjury van oud-wedhouder Judith Ravenstein, oud-schaatser Eddy Verheijen en oud-voetballer Erik Willaarts.

Daarna is het tijd voor de Sportquiz met vragen over lokale sporthelden en natuurlijk de derde helft met muziek van Valleiradio en een optreden van volkszanger Sjors. Van Dijk: “Met dit evenement zetten wij Woudenberg als sportdorp op de kaart. Daar werken wij als Valleiradio graag aan mee.” Dat geldt ook voor wethouder Pieter de Kruif. “Wij zijn enthousiast over dit initiatief, mede omdat het vanuit de betrokken ‘sportieve Woudenbergse samenleving’ komt. Het sluit ook aan bij het te voeren sportbeleid en onze wens om het lokale sportaanbod breder onder de aandacht te brengen bij onze inwoners.” Voor meer informatie: www.woudenbergsportief.nl.