Woudenberg Sportief | Sportmarkt | Obstacle-run | Sportverkiezingen

Sportverkiezing 2019

door | apr 1, 2019

Op 22 juni zijn de prijzen uitgereikt.

 

De uitslag van de Sportprestatie 2019:

  1. Yvonne van der Meer
  2. Volleybal Dames 1
  3. Nico Bakkernes
  4. Smash Heren 1

 

De uitslag van het Sporttalent 2019:

  1. B1 korfbal
  2. Sofie Radstaake
  3. Kaj van den Berg

Op zaterdag 22 juni 2019 werden de prijzen voor Sportprestatie en Sportvereniging van het jaar uitgereikt. Deze sportverkiezing is een onderdeel van het evenement ‘Woudenberg Sportief’, welke gehouden zal worden rondom Sport- en cultureel centrum ‘De Camp’.

Tijdens dit evenement presenteren alle sportverenigingen zich en kan iedereen actief meedoen met de ‘sportclinics’ die door de diverse clubs worden verzorgd. Van voetbal tot squash en van dansen tot boksen. Teven kans je meedoen met de Obstacle run die wordt gehouden. Op deze manier zetten wij Woudenberg als Sportdorp op de kaart.

‘Sportprestatie van het jaar’ & ‘Prijs voor aanmoediging/talent’

Dit jaar werden er prijzen uitgereikt voor de sportprestatie van het jaar en een prijs voor aanmoediging & talent.

De genomineerden

Sportprestatie van het jaar

– Yvonne van der Meer, schoonspringen

Yvonne is intussen een bekende genomineerde bij Woudenberg Sportief. Jaar op jaar presteert zij weer door haar ijzeren wil en trainingsethos. Ook dit jaar konden we niet om haar heen. Met 14 gewonnen medailles bij het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) in Eindhoven, reist zij deze zomer af naar het WK voor masters in Zuid-Korea.

– Smash heren 1, tafeltennis

Tafeltennis is niet een vereniging die veel in de spotlights staat, maar daarom niet minder prestatiegericht is. Heren 1 sloot de competitie na een constant seizoen in de vierde klasse af met een welverdiend kampioenschap. Voor volgend seizoen is deelname in de derde klasse inmiddels een feit.

– Dames1, volleybal

De laatste jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het herenvolleybal. En dat terwijl het eerste damesteam van Volleybalvereniging Woudenberg deze competitie een puike prestatie heeft neergezet. Na een spannende competitie zijn zij kampioen geworden en promoveren nu naar de Promotieklasse.

– Nico Bakkernes, vissen

Nico heeft het afgelopen jaar veel gewonnen. Een klein overzicht: winnaar NK korpsen; federatie kampioen; winnaar team van het jaar competitie; winnaar nationaal team competitie en een derde plaats bij de landenwedstrijd in Italië. Daarnaast is Nico bondscoach zoetwatervissen, waarmee hij met het team U25 het afgelopen jaar wereldkampioen is geworden.

Vanaf 7 mei kan er gestemd worden op de genomineerden van Sportprestatie van het jaar, via het formulier op deze pagina.

 

Genomineerd voor:

Prijs voor aanmoedinging / talent

– Sofie Radstaake, turnen

De Woudenbergse Sofie turnt na vele Longa-jaren nu bij de turnclub PiT uit Lunteren. Bij de kwalificatiewedstrijd voor junioren in Harlingen wist Sofie op zowel de brug, balk als vloer de hoogste score te behalen. Hiermee behaalde Sofie een ticket voor de halve finale NK in Varseveld waar ze een vierde plaats wist te behalen op de meerkamp.

Daarmee is ze geplaatst voor de landelijke finale in Tilburg. Doordat ze 1e plaats op balk had, doet Sofie in juni ook mee ook mee met de toestelfinale.

 

– B1 korfbal

Het B1-korfbal team heeft het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie weten neer te zetten. Zij werden kampioen in de eerste klasse en dus komen zij komend zaalseizoen uit in de hoofdklasse. Door in 12 wedstrijden slechts 1 punt te verspelen, mag dit team zich een terechte kampioen noemen en maken ze zich klaar om op het allerhoogste niveau in Nederland te acteren

– Kaj van den Berg, motorzijspan

Kaj is bakkenist in het motorzijspan-team Berg/Veldman. Kaj is al op zesjarige leeftijd begonnen en toen hij 7 jaar was heeft hij zijn eerste wedstrijd gereden. Ondanks dat Kaj nu pas 9 jaar is, mag hij toch al meerijden in de A-klasse tussen kinderen van 12-17 jaar. De prestaties die het team behaalt zijn bijzonder. In het eindklassement van 2018 heeft Kaj, samen met zijn maatje Sam, de tweede plaats behaald.

De winnaar van de prijs voor aanmoediging / talent zal door een jury worden bepaald.

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR

SPONSOREN