Woudenberg Sportief | Sportmarkt | Obstacle-run | Sportverkiezingen

Op het parkeerterrein naast De Camp wordt op zaterdag 30 juni voor de derde keer Woudenberg Sportief gehouden. Met vanaf 14.00 uur een sportmarkt plus funpark, vanaf 17.00 uur de zeskamp en na 19.30 uur de uitreiking van de sportprijzen.

Woudenberg Sportief heeft de nominaties voor de sportprijzen bekend gemaakt. Er wordt dit jaar een  prijs uitgereikt voor de Sportvereniging  en de Sportprestatie  van het  jaar.  ,,De winnaar van de Sportvereniging  van het jaar wordt bepaald door een vakkundige  jury.  Wie de Sportprestatie van het jaar heeft geleverd is aan het publiek.  Zij kunnen van 24  april tot en met 24 juni stemmen”, vertelt  organisator Hans Koster. Sportvisser Jeffrey Bakkernes, Volleybal-Heren 1 en schoonspringster Yvonne van der Meer zijn genomineerd  voor  de Sportprestatie van het jaar.

Sportvisser

Jeffrey Bakkernes wist in 2016 al hoge ogen te gooien in de sportvisserij door een derde plaats te behalen in de topcompetitie Junioren. Mede op basis van deze prestaties werd hij binnen de sportvisserij gekozen tot Talent van het jaar. Deze titel wist hij te verzilveren door op het open NK junioren 2017 in Giethoorn het zilver mee naar huis te nemen in de categorie U25 , tussen jongeren en senioren. Ook in de team-topcompetitie haalde Jeffery tot drie keer toe de eerste plaats en ging hij met het Nederlandsteam mee naar Ierland om deel te nemen aan het WK sportvissen.

Volleybal- Heren 1

Na twee promoties op rij speelt Heren 1 nu in de tweede divisie.  Dit is een unieke prestatie in de Woudenbergse volleybal geschiedenis. In dit seizoen lijkt het zelfs nog mooier te worden: de Heren 1 heeft een tweede plaats weten te veroveren en kan middels promotiewedstrijden een plek veroveren in de eerste divisie. En dat, op één speler na, met eigen spelers. De mix van ervaren en een aantal jonge spelers, maakt dat dit team een enorme groei doormaakt.

Schoonspringen

Maar liefst zeven gouden plakken won Yvonne van der Meer  bij het  NK masters schoonspringen afgelopen maart. Een opvallende comeback want bij het NK in 2017 maakte Yvonne een compleet verkeerde sprong van de vijf meter hoge toren en belandde met beide voeten op het beton. Daarbij brak zij haar voeten en diverse tenen. Na acht maanden rust, therapie en revalidatie pakte zij de draad weer op. Door wekelijks vijf keer te trainen en door te zetten, leidde dit uiteindelijk tot zeven gouden plakken.

[av_button_big label=’STEM OP DE SPORTPRESTATIE VAN HET JAAR’ description_pos=’below’ link=’manually,https://www.woudenbergsportief.nl/sportverkiezing/’ link_target=’_blank’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color’ custom_bg_hover=’#444444′ admin_preview_bg=” av_uid=’av-350crz’][/av_button_big]

 

Sportvereniging van het jaar

De Volleybalvereniging  Woudenberg, gymnastiekvereniging Longa en stepteam High Level zijn genomineerd voor de Sportvereniging van het jaar.

Volleybalvereniging

Reden voor de keuze van de volleybalvereniging is dat zij dit jaar nadrukkelijk van zich laten horen door de prestaties van Heren 1. Er zijn echter ook andere redenen om deze gedreven vereniging te nomineren. Eigen trainers, coaches, veel vrijwilligers en een trouwe supportersschare vinden elkaar. Even bij elkaar fluiten, tellen, invallen of helpen in een overkoepelende commissie. Ook geeft de vereniging een platform voor recreatie teams.

Longa

De tweede nominatie betreft gymnastiekvereniging Longa. Deze vereniging biedt sport en beweging voor 2 tot 82 jarigen. Longa heeft een zeer ambitieuze turnselectie die, zoals net bekend is geworden met drie turnsters aan het NK gaan deelnemen. Daarnaast zijn er ook goede resultaten bij andere toernooien. Ontegenzeggelijk zit er veel talent binnen deze vereniging. Woudenberg gaat ook in de toekomst zeker nog van hen horen.

Stepteam High Level

De derde nominatie gaat naar het stepteam High Level. Een vereniging die al jaren hard aan de weg timmert als het gaat om internationale en mondiale wedstrijden met daarbij behorende titels. Een kleine vereniging met grootse resultaten. Naast de wedstrijdsteppers beschikt deze vereniging ook over een recreatieve tak, dus mogelijkheden voor iedereen.

Programma

Op 30 juni zullen vanaf 14.00 uur rond de 20 verenigingen zich  presenteren met activiteiten waar  bezoekers actief aan kunnen deelnemen. Dit is volgens de organisatie de beste manier  om rond te snuffelen, sporten te proberen en te informeren naar mogelijkheden van een nieuwe sport. De golfsport is dit jaar een nieuwe als deelnemer. Tijdens de sportmarkt worden van 14.00 tot 16.00 uur een aantal opblaasbare toestellen, ten behoeve van de zeskamp, als funpark al opengesteld voor bezoekers.  De ouders kunnen dan onder genot van een drankje op het aanwezige terras genieten van de muziek verzorgd door Valleiradio.

Zeskamp

Van 17.00 tot 19.30 wordt de zeskamp gehouden. Deelnemers kunnen zich  uiterlijk tot 1 juni opgeven via woudenbergsportief.nl/zeskamp. Zij kunnen zich onder vermelding van een originele naam inschrijven met minimaal zes en maximaal acht personen van 15 jaar of ouder. Om 19.30 is dan de uitreiking van de sportprijzen. Stemmen hiervoor kan via www.woudenbergsportief.nl.