Woudenberg Sportief | Sportmarkt | Obstacle-run | Sportverkiezingen

Uit de Woudenberger van 20-6-2017

De organisatie van de tweede Woudenberg Sportief is meer dan tevreden. Het was goed weer, er waren 1.800 bezoekers, de verenigingen hadden een heel actief en aansprekend programma en de zeskamp was van ouds gezellig. ,,Het loopt als een trein”, vertelde organisatrice Jolanda van Baaren.

Direct vanaf het begin liep het al storm. De bezoekers bleven daarna komen en gaan. Jolanda is heel positief over de inzet van de sportverenigingen. ,,Iedereen had zijn best gedaan om er een aansprekend programma van te maken. Voor alle bezoekers was er wel wat te doen. Er was een demonstratie van de brandweer, de boxring was professioneel, maar ook de andere activiteiten konden rekenen op veel belangstelling.”

Wethouder Pieter de Kruif vertelde dat zowel Longa als de korfbalvereniging al een aantal nieuwe geinteresseerde leden hadden. Dat is dan ook het doel van de sportmarkt. De wethouder had een sportieve dag. Nadat hij gefloten had voor de voetbal kwam hij rechtstreeks naar Woudenberg Sportief om de prijs uit te reiken aan de Sportvrijwilliger van het jaar. Dit is Klaas Roekel van de Volleybal Vereniging. Hij was totaal verrast, trots en enigszins ontroerd. De wethouder complimenteerde alle vrijwilligers in Woudenberg. Vrijwilligers, die zich vaak ongezien inzetten voor hun club. Zo’n iemand is Klaas ook. Volgens zijn clubgenoten is hij altijd en overal aan het fluiten.

Na de prijsuitreiking deed de wethouder met zijn politieke partijgenoten mee aan de Zeskamp 18+. Zij behaalden een welverdiende 5e plaats. De winnaar van deze categorie was het team Peking is gay. Voor de categorie 13+ wonnen de meisjes van Longa.

De prijs van Sportprestatie van het jaar gaat naar Nederlands topsporter Gehandicapten Badminton, Ilse van de Burgwal. Zij kon de prijs niet zelf in ontvangst nemen, want zij zat dit weekend op Il de RĂ© in de halve finale dubbel en op zondag ook in de single finale. Zij heeft als doel om dit jaar bij de top 50 te komen.